Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2008 22:38 - Позитевни стъпки за да се почувствате по-добре
Автор: milomomi4e Категория: Тя и той   
Прочетен: 1370 Коментари: 0 Гласове:
0



Позитевни стъпки за да се почувствате по-добре Животът не винаги е лесен. Винаги ще има проблеми с контрални, любов, приятели, семество - такъв е живота, но не позволявайте на такива неща да Ви подтиснат. Открийте какво работи за вас и опитайте неща за себе си - направете своя собствен избор. Направете някои позитивни стъпки за своето психическо здраве.

Ето няколко идеи:

Отделете време за себе си
Усещате напрежението! Опитайте се да отпуснете. Слушайте любимата си музика. Четете книга или списание. Намерете си хоби. Вземете отпускаща баня. Разходете се. Отделете си време и пространство да обмислите нещата - направете това, което Ви помага.

Отприщете емоциите си
Не се затваряйте - дайте израз на чувствата си. Няма проблем да плачете, да сте ядосани - покажете го на хората и нека те знаят как се чувствате. Това е добър начин да освободите напрежението и начин да се чувствате по-добре. Натрупването на емоциите само създава допълнителни проблеми. Ако се напиете ще се чувствате по-добре за момент, но след това ще Ви е още по-кофти.

Настройте се творчески
Правете неща творческо, за да се отпуснете. Бъдете оптимист - съсредоточете своите негативни чевства в нещо по-позитивно. Драскайте, рисувайте, оцветявайте, изразете чувствата си върху лист, насочете се към нещо, което Ви интересува.

Бъдете активен
Отделете време за любимия си спорт или опитайте нещо ново. Включете се в местния спортен клуб, танцувайте. Упражненията са добър начин да трансформирате тревогата си в позитивна енергия, което е добре за тялото и духа Ви. "Здрав дух в здраво тяло"

Вижте се с приятели
Срещнете се с познати, дайте и получете подкрепа, вдъхване на кураж и съвет, когато го поискате. Или просто бъдете там, за да се забавлявате. Запознайте се с нови хора.

Говорете за това
Намерете някого, с когото да споделите проблемите си. Може приятел, учител, роднина, някого, на когото можете да разчитате. Говоренето може да помогне. Не страдайте сам, отпуснете се. Ако се нужнаете от квалифицирана помощ - потърсете я.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: milomomi4e
Категория: Тя и той
Прочетен: 327903
Постинги: 125
Коментари: 48
Гласове: 611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930