Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2008 22:28 - 7 съвета за щастие в любовта
Автор: milomomi4e Категория: Тя и той   
Прочетен: 1981 Коментари: 1 Гласове:
0



Важното е да си влюбен, другото ще се нареди от само себе си. С подобно романтично отношение връзката ти може да продължи няколко прекрасни седмици. 

А ако искаш повече? 

1 Обичай и показвай любовта си
Любовта е първото и най-важно условие, но не по-малко важно е да показваш тази любов.С (искрени) комплименти, горещи целувки или малък изненадващ подарък (мила картичка например) можеш непрекъснато да доказваш на своя партньор колко го обичаш.

2 Страстни чувства
В първите месеци на една любов всяко докосване, всеки поглед и всяка усмивка са  изпълнени с искрена страст. Опитайте се да запазите тези чувства и по-късно, когато първоначалната еуфория от влюбването ще се успокои и връзката ви ще навлезе в по-зрял етап.

3  Обвързаност и свобода
Искате да се чувствате сигурни и защитени в своята връзка, но и да се забавлявате с други хора дори когато не сте заедно? Дайте си необходимата свобода и за двете неща. Това внася разнообразие, съхранява независимостта ви и не оставя шанс на скуката. Освен това – разстоянието създава желание.

4 Изслушвай и проявявай разбиране
В добрите връзки партньорите предусещат настроенията си и се съобразяват с тях. Когато някой говори за проблемите си, обикновено не иска съвет, а просто има желание другият да го изслуша. Понякога разбиращо кимване и усмивка са достатъчни като проява на внимание.

5 Карай се и прощавай
Ако нещо те притеснява, го кажи дори ако има опасност да се стигне до скандал, просто се опитай да не избухваш веднага. Запази спокойствие и се постарай да се придържаш към проблема, като спазваш някои основни правила (виж карето по-долу). 
И най-важното – след скандала се сдобрете!

6 Забавлявай се и се смей
Ако наистина се забавляваш със своя партньор, няма да е никакъв проблем да простиш малките му недостатъци. Разказвайте си смешни истории, играйте игри, танцувайте! Смехът отпуска, сближава и помага да се справите с всички проблеми.

7 Приеми малките недостатъци
Никой не е перфектен. Ти също не си. Но ти харесва другите да те приемат и обичат такъв, какъвто си, нали? Твоят партньор се чувства по същия начин, затова му позволи да бъде себе си и го обичай такъв, какъвто е. Това, разбира се, не изключва малките компромиси, които понякога се налагат в името на връзката.

image

От какво страда любовта:

  • Малко лично пространство
  • Силна ревност
  • Изневяра
  • Честа критика
  • Липса на сексуален интерес
  • Липса на доказателства за любов

Когато се карате:

Да!
- Говори за своите чувства: обясни какво чувстваш  и какво би ти се искало да се случи, а не къде греши той/тя. Един пример: не казвай: „Ти винаги закъсняваш!“, а: „Чувствам се ужасно, когато трябва да чакам толкова дълго. Моля те, обади се следващия път.“
- Остави другия да се изкаже и слушай: няма един-единствен правилен или грешен вариант. Целта е да намерите златната среда.
- Бъди честен: това означава да се поставиш на негово/нейно място и да се опиташ да погледнеш на нещата през неговите/нейните очи.
- Кажи нещо положително: това отваря ушите и сърцето. Критиката се понася по-лесно, когато е придружена с похвала.
- Бъди готов на компромиси: малкият успех също е успех.
- Вземи си почивка: преди да се обидите и нараните взаимно, си кажи едно „Стоп!“ наум, вдишай и отложи разговора за малко по-късно.

Не!
Без преувеличения: обобщения като „винаги“, „никога“, „никого“. Те няма да ви донесат никаква полза.
Без стари истории: става въпрос единствено за това, което се случва в момента.
Не се разсейвай: остани концентриран върху конкретната ситуация.
Не вменявай чувство за вина: ако се опитваш да накараш другия да почувства угризения на съвестта, няма да стигнете до никъде.
Без упреци: който е принуден да се защитава, спира да слуша.



Тагове:   щастие,


Гласувай:
0



1. анонимен - Хубаво !!
12.03.2008 21:44
Браво на вас двамата!
Хубава снимка и да сте живи здрави и повече любов!
Приятна успешна седмица!
С уважения-Веса Лалова от гр.София
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: milomomi4e
Категория: Тя и той
Прочетен: 327753
Постинги: 125
Коментари: 48
Гласове: 611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930