Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2008 11:20 - ... вътре, някъде дълбоко в тебе, и винаги оставаш сам...
Автор: milomomi4e Категория: Тя и той   
Прочетен: 1399 Коментари: 2 Гласове:
2



... вътре, някъде дълбоко в тебе, и винаги оставаш сам...

 

           Странно е с колко неща се разделяме в живота си. На някои просто обръщаме гръб, а други се опитваме да задържим с последни сили, с цената на това, в което вярваме, с цената на достойнството си, на самите себе си. А те изтичат през пръстите ни като самия живот. Бях чел преди в една книга на Майкъл Конъли, ако не се лъжа, че нещата в сърцето са неизброими. И не знам защо, но винаги свързвам тези думи с едни други - "Единствената любов, която пазим, е тази, която сме изгубили". И всичко става толкова тъжно, толкова мрачно. Понякога се чудим защо всъщност сме тези, които сме. Просто се събуждаме един ден и разбираме, че не сме вече тези, които искаме. И болката от това толкова силно ни наранява, че изпитваме физическа болка. Това доказва, че душата управлява всичко. Но в този момент тя е слаба, разрушена, разпиляна. Разделили сме се с толкова неща и сме толкова далеч от всичко. И колкото и да се опитваме "да се върнем", продължаваме "вътре някъде дълбоко в тебе, и винаги оставаш сам" (както пее Милена в "Истина").

           Животът просто оставя празнини, които ние не можем да запълним. Има толкова прогнили, толкова разбити същности, толкова много "това, което бях вчера, е това, което мечтая да бъда през времето, когато копнеех да бъда такъв, какъвто съм сега".

           Толкова много неща си отиват от нас. Толкова болезнено истинно става всичко, когато осъзнаем, че дори най-силните, искрени, красиви, безценни чувства, които сме имали, са останали далеч назад. Дали времето наистина лекува и заличава всичко или просто потушава болката, но не заличава усещането, че някога сме чувствали, че някога душата ни е била жива? Има неща, които времето в цялата си безкрайност и неуморимост не може да победи. Защото душата е безвременна. И точно когато решим, че сме превъзмогнали всичко, че сме се справили с всичко, което искаме да забравим, точно тогава нещо се случва, някой спомен протяга ръка от миналото и ние сме изцяло безпомощни да се противопоставим. Той ни връхлита, когато най-малко го очакваме. Идва в най-непредвидимия образ - на падащо есенно листо, на полъх от парфюм, на тъжна песен, на детски смях, на тъга по самия него, която се обажда в нас, защото толкова силно се опитваме да я заглушим. Цялата ни увереност се стопява и то не като лед на слънце или като масло в горещ тиган, а като самите нас. 

Защото човек е сто пъти по-силен отколкото смята, че е, 
но е хиляди пъти по-слаб, отколкото вярва. 

И един спомен, един шепот се превръща в рана.



Тагове:   Оставаш,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - .........
28.01.2008 12:36
NEVEROQTNO E
цитирай
2. terezka - ........
21.02.2008 11:22
Има отделни моменти, върху които може малко да се поспори, но няма да го направя, защото като цяло е ПРЕКРАСНО.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: milomomi4e
Категория: Тя и той
Прочетен: 326269
Постинги: 125
Коментари: 48
Гласове: 611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031