Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2008 11:10 - Разликата между обичта и любовта...
Автор: milomomi4e Категория: Тя и той   
Прочетен: 1716 Коментари: 1 Гласове:
1



За разликата между обичта и влюбването може доста да се спори. Всеки човек приема двата термина различно и никога не може да се докаже каква всъщност е разликата между тях. Но едно поне се знае - има чувства; мечти и незабравими моменти, които крепят и поддържат духа ни жив.
Според мен различното при тях съвсем не е маловажно. Обичта е за цял живот - обичта между деца и родители, а защо не и за един мъж и една жена. Все пак държа да отбележа, че обичта за цял живот е рядко срещано явление, поне по моите скромни убеждения. И тези хора, които се крепят години наред и се обичат, са щастливци. Какво по-хубаво от това да остарееш с любовта на живота си? Държа да отбележа, че когато обичаме, ние се примиряваме с недостатъците на любимия човек, а когато сме влюбени, просто си "затваряме очите". Това е една тънка, но значителна разлика между тях, която съвсем не е маловажна.
Влюбването се среща често. Предимно при по-младите хора. То може да се опише като тръпка, която се изпитва само когато си с любимия човек. Силно чувство, но не обич! То просто е привличане и известна привързаност към даден човек.
Влюбването никога не може да застане на нивото на обичта. То е временно, а обичта за цял живот.
Сега кажи, обичал ли си истински някого?



Тагове:   между,   ОБИЧТА,


Гласувай:
1



1. terezka - съгласие
21.02.2008 11:10
Много ми харесват разсъжденията ти върху тънката, но и доста съществена разлика между влюбването и обичта. И аз си мисля, че влюбването е едно преходно чувство, което може да възникне по стечение на много обстоятелства и след известно време настъпва един вид изтрезняване, след като си опознал по-отблизо човека до теб. А би могло да се превърне и в обич.
Вярно е, че то се наблюдава предимно при по-младите хора, които все още не са напълно ориентирани какъв тип човек биха искали да имат до себе си или когато настъпи някаква екстремна ситуация и тогава това е един вид бягство от действителността, което преминава след успокояване на обстановката. Обичта е вече резултат от установени виждания и разбирания за ценностната система на човека, който е до нас, затова е и постоянна. Разбира се, че взаимното привличане играе първостепенна, но не и единствена роля и при двата вида чувства.
Това е само моето виждане по въпроса, без претенции за компетентност.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: milomomi4e
Категория: Тя и той
Прочетен: 327913
Постинги: 125
Коментари: 48
Гласове: 611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930